top of page

Wind - Fotovoltaïsche hybride systemen

Veel mensen zijn begonnen hun huis van hernieuwbare energie te voorzien en waarom zou u dat niet doen? Het is een geweldig idee! Er zijn een paar opties in wat voor soort hernieuwbare energie u op uw dak zou kunnen hebben aangesloten. De meest populaire daarvan zijn fotovoltaïsche zonne-energie en kleinschalige windturbines. Fotovoltaïsche zonne-energie wekt elektriciteit op door fotonen (kleine pakketjes lichtenergie) te verzamelen en hun energie om te zetten in elektriciteit, met name door het gebruik van op licht reagerende materialen. De windturbines die in eigen land worden gebruikt, kunnen helemaal worden opgeschaald van een kleine windturbine van het sleeptype die wordt gebruikt als anemometer (een apparaat om de windsnelheid te meten) gemonteerd op het dak van een huis tot een semi-industriële windturbine van 50 kW, denk aan een grootschalige offshore windturbine en schaal deze een beetje af, die aan het einde van uw tuin staat. TESUP-turbines zijn een gelukkig medium tussen de twee met een vermogen van 800 tot 5000 watt.

Fotovoltaïsche energie (PV)


Fotovoltaïsche cellen (PV) zijn geweldig om uw huis van stroom te voorzien, vooral met dalende prijzen en stijgende efficiënties. Met nieuwe ontwikkelingen in de materiaalwetenschap wanneer toegepast op fotovoltaïsche cellen, neemt de efficiëntie (hoeveel van de zonlichtenergie wordt omgezet in bruikbare, elektrische energie) van zonnepanelen toe, vooral in de duurdere turbines op industriële schaal. Belangrijker voor de consument zijn de recente verbeteringen in de productie van fotovoltaïsch materiaal, waardoor de kosten in de loop der jaren drastisch zijn gedaald. Combineer dit met het verhoogde rendement van deze zonnepanelen en je hebt een recept voor veel lokale stroomopwekking.


Maar hoe zit dat op een bewolkte dag? Je vraagt. Er zal niet genoeg zonlicht zijn om mijn huis goed van stroom te voorzien! Jij zegt. Welnu, hier komen hybride energiesystemen om de hoek kijken! Door de energiesystemen die u gebruikt om elektriciteit op te wekken, te diversifiëren, kunt u profiteren van allerlei weersomstandigheden, overmatige stilstand voorkomen en de consistentie van de stroomopwekking verbeteren. Het zou daarom een goed idee zijn om uw stroomopwekking te diversifiëren, zoals gewoonlijk zon gaat weg? Het begint natuurlijk hard te waaien! Investeren in een windturbine is een goede manier om ervoor te zorgen dat u altijd stroom kunt opwekken.
CCC? Gemeenschappelijke laadregelaars natuurlijk!

In veel in eigen land toegepaste PV-systemen kan een windturbine, zolang u maar weet wat u doet (d.w.z. kwalificaties als elektricien/ervaring in de branche) hebben, eenvoudig worden geïntegreerd in uw huishoudelijk stroomsysteem met een minimale hoeveelheid extra hardware. waardoor een gemakkelijke overgang mogelijk is van een systeem met alleen PV naar een hybride systeem! Wanneer PV-systemen zijn aangesloten op een externe elektrische belasting (bijvoorbeeld ingesteld om een batterij op te laden), hebben ze een laadregelaar nodig om ervoor te zorgen dat de juiste spanning op het systeem wordt toegepast, waardoor de veiligheid en betrouwbaarheid van de elektrische componenten wordt gegarandeerd.

Gelukkig voor aspirant-eigenaars van hybride systemen, gebruiken windturbines en fotovoltaïsche systemen een vergelijkbare opstelling van de laadregelaar! Hoe geweldig! Hoewel PV-systemen gelijkstroom produceren (spanning blijft constant) en windturbines 3-fasen elektriciteit produceren (spanning oscilleert lichtjes), wordt de door PV opgewekte elektriciteit, wanneer deze door de laadregelaar gaat, omgezet in 3-fasen!

Als u geïnteresseerd bent in wat TESUP te bieden heeft voor laadregelaars, hoeft u niet verder te zoeken!

TESUP is al druk bezig in de hybride industrie


In feite worden TESUP-windturbines al gebruikt in de hybride huishoudelijke hernieuwbare energie-industrie. Ze worden in het veld ingezet door het bedrijf Ewa Energie om hun klanten te voorzien van een robuuster huishoudelijk energieopwekkingssysteem! Ewa Energie is een Duits bedrijf dat zijn klanten advies geeft over de installatie van huishoudelijke stroom, en klanten helpt beslissen hoe ze hun huis het beste kunnen voorzien van duurzame energie. Ze zijn een vroegere klant van TESUP en gebruiken TESUP-windturbines voor verschillende van hun projecten, zowel voor binnenlandse projecten als voor kleine bedrijven.


TESUP heeft onlangs nauw samengewerkt met een bedrijf dat op zoek is naar een oplossing voor hybride hernieuwbare energie voor hun probleem. Het bedrijf, Agderport, installeert automatische wegversperringen die elektronisch worden bediend en heeft een manier nodig om hun elektrische systemen constant van stroom te voorzien. Aangezien deze barrières in de wildernis van Noorwegen moeten worden geïnstalleerd, is het een behoorlijk moeilijke taak om stroom van het net te halen! In plaats van lange, dure kabels naar de locatie te leiden, heeft Agderport wijselijk besloten om ter plaatse hernieuwbare energie op te wekken om de klus te klaren.


Agerport-specificaties


Het gekozen systeem maakt gebruik van een combinatie van twee zonnepanelen (om alle hoeken van de ondergaande zon vast te leggen) en een AtlasX-windturbine van 750 watt. Op deze manier kan het systeem energie opwekken uit meerdere bronnen, waardoor het systeem meer consistent vermogen krijgt en de slagboom altijd voldoende vermogen heeft om goed te werken. Als de zon schijnt, laden de zonnepanelen het systeem op en terwijl de zon weg is en de wind waait, begint de AtlasX te draaien en neemt het de stroomopwekking en het opladen van het systeem over!


Natuurlijk heeft het project ook dringend behoefte aan een robuuste laadregelaar om ervoor te zorgen dat de stroom goed wordt beheerd en de apparatuur niet beschadigt, het zou immers geen zin hebben om constant het systeem uit te rijden en te repareren! Agderport heeft natuurlijk een TESUP-laadregelaar geselecteerd om in hun systeem te implementeren. Deze compacte controller past precies in de beschermende doos en zorgt ervoor dat het systeem correct oplaadt. TESUP is erg verheugd om met Agderport aan zo'n interessant en zeer nuttig project te werken!