top of page

Welke is beter voor u - een verticale of horizontale turbine? Ontdek onze producten!

Vandaag bespreken we welk type windturbine u moet kiezen en waarom.


Laten we om te beginnen ervoor zorgen dat u weet wat een windturbine is en hoe deze werkt.


Een windturbine is een machine die elektriciteit opwekt door gebruik te maken van de kinetische energie van de wind. Twee of drie rotorbladen geïnstalleerd op een rotor vormen samen een windturbine. De rotor begint te draaien wanneer de lift- en sleepkrachten van de wind op deze bladen inwerken. Aan de rotor is een hoofdas gekoppeld en aan het andere uiteinde is de as gekoppeld aan een elektrische generator. Wanneer de generator wordt aangedreven door de windturbine, wordt elektriciteit opgewekt.


Er zijn twee hoofdtypen windturbines als gevolg van deze asrotatie: horizontaal en verticaal.


Horizontale windturbines:


Het is een type windturbine waarin de rotatie-as evenwijdig is aan de stroom van de luchtstroom. Het is het meest efficiënte type windturbine en wereldwijd het meest gebruikt. De turbine met horizontale as wordt voornamelijk gebruikt voor het opwekken van elektriciteit voor commerciële doeleinden in verschillende delen van de wereld.


Voor de windturbine met horizontale as is de rotatieas van de turbine evenwijdig aan de windstroom. In de windturbine met horizontale as is de elektrische generator bovenaan de toren geïnstalleerd. Windturbine met horizontale as vereist een grote ruimte voor de werking van het blad. De werking van de windturbine met horizontale as is afhankelijk van de windrichting. De hoogte van de windturbine met horizontale as vanaf de grond is groot.


Verticale windturbines:


De rotatie-as van windturbines met verticale as is verticaal of loodrecht op de grond. Wind kan alle kanten op waaien bij turbines met verticale as. Vanwege hun aanpassingsvermogen worden windturbines met verticale as beschouwd als de beste keuze voor installaties wanneer de wind inconsistent is of waar de turbine vanwege overheidsvoorschriften niet hoog genoeg kan worden geplaatst om te profiteren van stabiele wind. In de windturbine met verticale as wordt de generator op de grond geïnstalleerd. Windturbine met verticale as vereist weinig ruimte voor de werking van het blad. De werking van de verticale as windturbine is onafhankelijk van de windrichting.


Ze hebben allebei hun eigen voordelen en het doel van dit artikel is om u te helpen bij het kiezen van het juiste systeem voor uw toepassing.


Wanneer we ze vergelijken in termen van mechanische complexiteit en spanning, zijn turbines met horizontale as mechanisch complexer dan verticale ontwerpen, omdat ze een giermechanisme nodig hebben om zich aan te passen aan veranderingen in de windrichting. Voor een geschikte locatie werken de hoge torens en lange wieken van horizontale turbines alleen in open ruimten. Verticale turbines zijn over het algemeen veel compacter en stellen minder beperkingen voor installatie op daken van gebouwen en andere stedelijke gebieden. De lage hoogte van de verticale unit maakt hem ook geschikt voor winderige gebieden tussen gebouwen en op heuvels.


Tesup Magnum 5 en Master X verticale windturbines zijn groter met langere rotorbladen. Ze hebben hogere efficiëntieclassificaties en werken waarschijnlijker bij hogere windsnelheden. Ze zijn beter in het omzetten van windenergie in bruikbare mechanische beweging omdat hun bladen loodrecht op de windrichting staan, zodat energie kan worden opgewekt tijdens de hele rotatie.


Tesup ATLAS windturbines zijn kleiner en compacter in vergelijking met onze horizontale windturbines. Ze zijn ideaal voor stedelijke omgevingen, eenvoudiger te installeren en nemen minder ruimte in beslag. Ze hoeven ook niet in de juiste windrichting te staan. In een verticaal systeem kan lucht die vanuit elke richting stroomt de bladen doen draaien. Ze kunnen ook beter omgaan met turbulente wind dan horizontale windturbines. Beide ATLAS-modellen vangen wind uit elke richting en zijn populaire keuzes voor stedelijke omgevingen. Ze kunnen ook worden gecombineerd met zonnepanelen in hybride systemen en hebben een laag geluidsniveau.


Ongeacht of ze horizontaal of verticaal zijn, ze zijn allemaal in staat om te voldoen aan de dagelijkse elektrische behoeften van uw huishouden. De keuze tussen horizontale en verticale windturbines hangt af van de specifieke toepassing en windomstandigheden op uw locatie. Als er een sterke en consistente wind beschikbaar is, zou Magnum 5 of Master X efficiënter zijn. Als uw ruimte echter beperkt is en de wind zwakker en turbulenter is, zijn onze ATLAS-modellen de betere optie.


We hopen dat deze blog helpt om te beslissen aan welk type windturbine u de voorkeur geeft. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen!