top of page

Wat is wisselstroom?

Als u de beschrijvingen van de TESUP-turbines leest, merkt u misschien dat de turbines van TESUP allemaal wisselstroom produceren, maar wat betekent dat?Wisselstroom


AC power staat voor Alternating Current power, dit is in tegenstelling tot DC power of Direct Current.

Gelijkstroom


Gelijkstroom is de meer eenvoudige vorm van vermogen: een constant spanningssignaal dat het resultaat is van elektronen in een draad die na elkaar bewegen. Gelijkstroom heeft de voorkeur voor gebruik in huishoudelijke elektronica, omdat het meer consistente stroom aan het apparaat levert. Dit is de reden waarom de meeste van uw apparaten een DC-stroomomvormer hebben uit het stopcontact aan de muur.

Wisselstroom is het type stroomtransmissie dat wordt gebruikt door nationale netten en elektriciteitsleveranciers. Het is het signaal dat wordt gegenereerd door elektronen die heen en weer bewegen in een draad. Het signaal zelf bestaat uit een eenvoudige sinusgolf, waarbij de spanning wisselt tussen positief en negatief. Afhankelijk van het aantal fasen van sinusgolven dat wordt gebruikt, zal het signaal een combinatie zijn van overlappende sinusgolven. Over het algemeen geldt dat hoe meer verschillende fasen een signaal heeft, hoe stabieler de spanning van het signaal.


De 3-fasen wisselstroomgenerator


TESUP-turbinegeneratoren gebruiken driefasige generatoren (net als de grotere generatoren die u in een grote energiecentrale ziet), dit is de beste manier om elektriciteit op te wekken uit een roterende beweging, het soort beweging dat u krijgt van een windturbine. (Als je nieuwsgierig bent naar 3-fasen generatoren, TESUP heeft hier nog een bericht over!) Dit betekent dat de elektriciteit die ze opwekken 3-fase wisselstroom is. Vanwege de variabiliteit in windomstandigheden en dus de rotatiesnelheid van de generator, is het onder reële omstandigheden opgewekte wisselstroomvermogen geen stabiele reeks sinusgolven, maar eerder sinusachtige golven die variëren in amplitude en frequentie.


De driefasige AC wordt door de turbine uitgevoerd in 3 afzonderlijke draden, deze draden worden bevestigd aan de laadregelaar die een AC naar DC-conversiecircuit gebruikt om het ingevoerde AC-vermogen om te zetten in DC-vermogen (verrassend genoeg). Dit maakt het vermogen geschikt voor gebruik bij het opladen van accu's.

Als u er ook voor kiest om een ​​omvormer in uw systeem te hebben, zet dit apparaat de stroom terug van gelijkstroom naar wisselstroom om overeen te komen met het stroomtype dat wordt gebruikt in nationale netten. In deze toestand kunt u de door uw turbine opgewekte energie verkopen aan het net!

#windturbine#acpower#renewableenergy#energy#renewable#windpower#cleanenergy#Atlas2.0 #electricgenerator#betterfuture#electricalpower#windenergy#wind#cleanenvironment#elektriciteit

bottom of page