top of page

Volledige productiecapaciteit bereiken met 100% grondstoffen

We zijn trots om aan te kondigen dat ondanks alle materiaaltekorten Tesup klaar is om in productie te gaan. Honderden eigenaren van Magnum5 en Atlas 4.0 zullen zich binnenkort verenigen met hun windturbines.

Als marktleider in de branche zijn we vastbesloten om u zelfs in deze moeilijke tijden het beste product en de beste service te bieden. Wij geloven dat u zich kunt voorstellen hoe hoog de productiecapaciteit van Tesup is met betrekking tot het tekort.


Het zeldzame element dat op elk gebied in elektriciteitsbedrijven het meest wordt gebruikt, is de sterke magneet N42. Een neodymiummagneet is het sterkste type permanente magneet dat in de handel verkrijgbaar is. Het is een cruciaal element bij de productie van elektrische generatoren voor windturbines, harde schijven van computers, elektrische apparaten, elektromotoren. In de procesindustrie worden krachtige neodymiummagneten gebruikt om producten en processen te beschermen.

Feit is dat er een tekort is aan grondstoffen waaronder N42 sterke magneten en elektronische chips. De reden voor dit tekort is te wijten aan een sterke vraag en geen aanbod. Tijdens de pandemie nam de vraag naar werk vanuit huistechnologie toe en samen met de geopolitieke onzekerheden werden deze magneten essentiëler. Deze magneten zijn eenvoudig te verwerken tot unieke vormen en worden slechts op een handvol locaties gedolven.


Maar ondanks het wereldwijde tekort aan grondstoffen in N42-sterke magneten en elektronische chips, is Tesup van plan om in drie weken tijd 1000 Atlas- en 300 Magnum-windturbines te produceren.

Ook Delta en Growatt omvormers bereiden 1300 laagspanningsnetomvormers voor die prioriteit krijgen voor TESUP. Een lage opstartspanning is belangrijk, want hoe lager de startspanning, hoe efficiënter de turbine is. Bij lagere windsnelheden wordt er eerder stroom aan het net geleverd, waardoor tijd wordt bespaard. Met andere woorden, de windturbine gaat draaien zonder energie te verliezen.


Tesup is altijd een stap voor, u verenigt zich zeer binnenkort met uw windturbine!