top of page

TESUP-windturbines op de berg Athos, UNESCO-werelderfgoedcentrum

De berg Athos, genesteld op een afgelegen Grieks eiland, is een van de meest unieke plekken op aarde. Het eiland, de thuisbasis van ongeveer 20 kloosters, is een UNESCO-werelderfgoedcentrum dat zijn religieuze tradities en agrarische architectuur heeft behouden. Het is een orthodox spiritueel centrum sinds 1054, en eeuwenlang is het vrouwen en kinderen verboden om het eiland te bezoeken, waardoor de unieke manier van leven van het eiland behouden blijft.


De windturbines van TESUP bieden oplossingen voor hernieuwbare energie op zo'n unieke en afgelegen locatie, wat aantoont dat duurzame energie niet alleen mogelijk, maar ook noodzakelijk is voor de toekomst van onze planeet. We zijn er trots op dat onze windturbines op zo'n historisch belangrijke locatie draaien.Het schiereiland van de berg Athos is sinds de Byzantijnse tijd aangewezen als een autonome monastieke republiek en is door de eeuwen heen een centrum van het orthodoxe christendom gebleven. Als gevolg hiervan heeft het eiland zijn traditionele manier van leven behouden en is het de thuisbasis van enkele van de oudste en meest unieke kloosters ter wereld.


Tegenwoordig blijft de berg Athos een symbool van religieuze traditie en cultureel erfgoed, en trekt het bezoekers van over de hele wereld die de schoonheid en spiritualiteit van deze unieke locatie komen ervaren.

Onze inzet voor duurzame energie blijkt duidelijk uit onze aanwezigheid in zelfs de meest geïsoleerde delen van de wereld, en we lopen voorop bij het leveren van duurzame energieoplossingen aan klanten over de hele wereld.


Het laten draaien van TESUP-windturbines op de berg Athos is een uitstekend voorbeeld van hoe duurzame energieoplossingen kunnen helpen de tradities uit het verleden te behouden terwijl we naar de toekomst kijken. Terwijl TESUP zijn bereik in het leveren van duurzame energieoplossingen aan klanten over de hele wereld blijft uitbreiden, zullen we zelfs de meest unieke en afgelegen locaties blijven omarmen.