top of page

TESUP in de wereldrecordboeken?

Wereldrecords zijn een spannende business! Van de boeken en tijdschriften die 's werelds grootste prestaties documenteren, is het Guinness Book of World Records verreweg de meest populaire, prestigieuze en productieve toekennende instantie. Dit boek, begonnen in 1955, heeft een grote invloed gehad op de populaire cultuur en laat de wereld zien welke geweldige prestaties dat jaar zijn geleverd! Het zou echt een grote eer en een voorrecht zijn om deel uit te maken van dit geweldige boek. Als toonaangevend bedrijf op het gebied van binnenlandse windturbines heeft TESUP besloten om deze gelegenheid aan te grijpen! Dit jaar stond in het teken van de TESUP-aanvraag voor het Guinness Book of World Records in de zelf voorgestelde categorie van: Bestverkopende huishoudelijke windturbines!


Records voor hernieuwbare energieopwekking
TESUP heeft besloten om dit jaar een aanvraag in te dienen op basis van de nieuw aangekondigde mijlpaal. Met het voortdurend toenemende aantal TESUP-klanten over de hele wereld die hun windturbines gebruiken om elektriciteit op te wekken, zal de gecombineerde totale potentiële stroomopwekking binnenkort meer dan 219.000.000 kWh jaarlijkse productie bereiken! Dit aantal is zeker niet klein, met een gemiddeld huishouden dat 4.500 kWh


per jaar verbruikt. Dit betekent dat deze turbines al met al genoeg elektriciteit zouden kunnen opwekken om 48.600 huishoudens van stroom te voorzien! Met al deze turbines die stroom produceren het is duidelijk te zien dat er over de hele wereld veel TESUP-turbines zijn!
Om de sfeer een beetje te bepalen, zijn hier enkele voorbeelden van enkele geweldige milieuvriendelijke records die op de Guinness Book of World Records-website staan:

De meeste bomen geplant in één uur: met de toenemende populariteit van het planten van bomen om de CO2-uitstoot te compenseren, is dit een geweldig record dat de inzet van mensen toont om de wereld te herbebossen! Dit record is in handen van het Turkse Ministerie van Land- en Bosbouw voor het planten van maar liefst 303.150 bomen op één locatie! Dit werd bereikt in Çorum Celilkırı op de 11e van

November 2019, wat het gebied zeker veel meer maakt

prettig!


Vervuiling, bomen en ander inspirerend nieuws


Plasticvervuiling is een groot probleem over de hele wereld, wat leidt tot vervuiling van de oceanen, het in gevaar brengen van dieren in het wild en zelfs besmetting van menselijke voedselbronnen. Dit volgende record hoopte dit gedeeltelijk aan te pakken door de meeste plastic flessen in te zamelen voor recycling in een tijdsbestek van 12 uur! Door een enkele plastic fles te recyclen, kun je genoeg energie besparen om een gloeilamp drie uur of langer van stroom te voorzien! Het is dan ook verbazingwekkend dat de inwoners van Bangalore, India maar liefst 33.355,55 kg plastic flessen hebben ingezameld om te recyclen!gif

En tot slot vond het grootste boomknuffelevenement plaats in de Republiek Korea (ook bekend als Zuid-Korea) in het Korea National Arboretum in Pocheon, Gyeonggi. Dit evenement markeerde een ongelooflijke 1200 mensen die naar het Arboretum kwamen om gewoon een boom te knuffelen! Dit is een erg leuke plaat! TESUP wil echter een serieuzer record vestigen, met de huidige wereldwijde bedreigingen voor het klimaat, is de groei van de sector voor hernieuwbare energie van het grootste belang. Het herkennen van records op het gebied van hernieuwbare energie is een geweldige manier voor Guinness World Records om interesse en ontwikkeling in de sector te stimuleren!


TESUP hoopt dat deze recordtoepassing de toewijding van het bedrijf laat zien om voorop te lopen in de sector van de hernieuwbare energie, een voorbeeld te zijn voor anderen om te volgen en een verschil te maken in de wereld!