top of page

Snelle printplaten en keramische weerstand voor laadregelaar

Een zeer belangrijk aspect van elk duurzaam energiesysteem voor thuis is de laadregelaar. Laadregelaars zijn aangesloten op een windturbinesysteem tussen de bron van stroomopwekking (zoals een windturbine of een zonnepaneel) en het elektriciteitsopslagsysteem, meestal een chemische batterij zoals lithium-ionbatterijen. De laadregelaar bewaakt en regelt de spanningsniveaus van de elektriciteit die naar de accu stroomt om ervoor te zorgen dat de accu niet overbelast wordt. In het geval dat overtollige elektriciteit wordt opgewekt, wordt de lading afgevoerd via een dumpcomponent zoals een verwarmingselement of een elektrische weerstand. Al met al zorgt dit apparaat ervoor dat de opgewekte elektriciteit effectief, efficiënt en veilig wordt beheerd en voorkomt dat uw windturbines uw batterijopslagsystemen beschadigen.


Soorten laadregelaars


Er zijn een paar verschillende soorten laadregelaars die vaak worden gebruikt in huishoudelijke omgevingen, elk met hun eigen voor- en nadelen:


Shuntcontroller: dit is het meest basale type controller. De controller wordt ingeschakeld wanneer de batterijen kunnen worden opgeladen en uitgeschakeld wanneer de batterijen vol zijn. De eenvoud van dit apparaat maakt het de goedkoopste optie, maar ten koste van het zeer inefficiënte systeem.

Serieregelaar: deze apparaten zijn qua concept vergelijkbaar met de shuntcontrollers. Series Regulator-controllers leiden de stroom via verschillende paden om verschillende elektrische resultaten te bereiken, afhankelijk van de staat van de batterijen. Dit wordt het meest gebruikt in grote zonnepanelen, omdat het een goedkope methode is om de batterijspanning te regelen met een betere efficiëntie dan shuntcontrollers.


Pulsbreedtemodulatie: Pulsbreedtemodulatie-laadcontrollers bewaken constant het vermogensniveau van de batterijen in het systeem en laten de vereiste lading door, met verschillende modi, afhankelijk van hoe vol de batterijen zijn. Deze systemen zijn over het algemeen vrij efficiënt en relatief goedkoop, dus zijn ze een populaire optie voor huiseigenaren die een klein zonnepaneel op hun eigendom installeren.


Maximum Power Point Tracking: dit type laadregelaar beheert de spanning en de stroom van de elektrische stroom om ervoor te zorgen dat de stroomopwekking en -opslag worden geoptimaliseerd. Door het vermogen te optimaliseren, kan deze laadregelaar de productiviteit van zonnepanelen mogelijk aanzienlijk verhogen. Net als bij de andere bovengenoemde typen, is dit soort laadregelaar het meest geschikt voor zonnepanelen vanwege hun gelijkstroomproductie met gelijkstroom.


Diversion Load: Dit type laadregelaar leidt overtollig vermogen om naar een elektrisch dissiperend onderdeel, zoals een weerstand, om te voorkomen dat het vermogen wordt overladen en de batterijen beschadigd raken. Dit type laadregelaar is populair in laadregelaars voor windturbines vanwege de supratische aard van de spanning die door windturbines wordt gegenereerd als gevolg van inconsistente windsnelheden. Om deze reden kiest TESUP ervoor om een Diversion Load-systeem te gebruiken om zijn laadcontrollers te produceren.


Laadregelaars voor zonne- en windenergie


Bepaalde typen laadregelaars zijn beter geschikt voor generatoren op zonne- of windenergie. Zonnepanelen genereren een gelijkmatige gelijkspanning die efficiënt kan worden beheerd door een laadregelaar die is gekalibreerd om binnen een klein bereik te werken, aangezien de stroomopwekking door zonnepanelen voorspelbaar is. Windturbines draaien wanneer de wind ze voortstuwt en als gevolg daarvan kunnen ze, afhankelijk van de weersomstandigheden, stroom opwekken in een breed scala aan spanningen. Laadregelaars voor windturbines moeten daarom over een groot spanningsbereik kunnen werken om piekspanningen als gevolg van sterke wind op te vangen.

Laadregelaars van windturbines hebben ook een veiligheidsremsysteem nodig om te voorkomen dat de windturbine te snel draait en schade aan zichzelf en zijn omgeving veroorzaakt. Dit wordt bereikt in TESUP-turbines via het Diversion Load-systeem en voegt een extra veiligheidslaag toe aan de turbine. De meest efficiënte optie voor het kiezen van een laadregelaar voor een huishoudelijk stroomopwekkingssysteem met meerdere hernieuwbare bronnen, zoals wind en zon, is over het algemeen om individuele laadregelaars te gebruiken voor elke opwekker van hernieuwbare energie. Het is inefficiënt voor een enkele laadregelaar om beide ingangen te verwerken, aangezien de verschillende generatoren stroom produceren in verschillende spanningsbereiken.


Updates op TESUP LaadregelaarHet is een topprioriteit van TESUP's om veilige en effectieve laadregelaars te ontwikkelen, waarbij we ons inzetten voor de constante innovatie en ontwikkeling van TESUP-producten. Bij het nastreven van dit soort innovatie ontdekte een TESUP-ingenieur een mogelijke verbetering van de bestaande laadregelaars. De eerder genoemde elektrische component die verantwoordelijk is voor de 'dump'-belasting zou kunnen zijn:

verbeterd! Het bestaande onderdeel vertrouwde op een op draad gebaseerde weerstand om de elektriciteit af te voeren: een draadspiraal waardoor elektrische stroom wordt geleid, waardoor de draad wordt verwarmd en de elektriciteit wordt afgevoerd.Helaas, toen de draad aanzienlijk opwarmde onder voortdurend lozen van elektriciteit, had de draad het potentieel om zijn structurele integriteit te verliezen en te gaan doorhangen en vervormen. Omdat de draad onder stroom stond, kon elk contact met andere metalen onderdelen een veiligheidsrisico opleveren. Het doorhangen kan ertoe leiden dat de draden in contact komen met andere 'dump'-weerstanden of mogelijk met de laadregelaar, waardoor elektriciteit naar de verkeerde gebieden stroomt en een veiligheidsrisico ontstaat. Dit is begrijpelijkerwijs een probleem dat kan worden opgelost om TESUP-laadcontrollers nog beter en effectiever te maken!Om het laadregelaarsysteem te verbeteren, is in plaats van de draadweerstand een keramische kernweerstand geïmplementeerd. Keramische materialen hebben het voordeel dat ze een zeer goede sterkte hebben onder warme omstandigheden. Dit betekent dat het materiaal onder hoge temperatuuromstandigheden niet zal vervormen of bewegen. Het implementeren van een kern van keramisch materiaal met de weerstandsdraad om de kern gewikkeld, creëert een keramische weerstand en zorgt voor een veiligere werking. Met de keramische kern op zijn plaats kan de draad niet langer doorhangen of vervormen, zodat de draad precies blijft waar hij verwacht wordt.
Bescherming van het totale elektrische systeem tegen overladen is een van de belangrijkste kenmerken die een laadregelaar biedt. Dit is een ander gebied waarop de technici van TESUP hun focus hebben gelegd om ervoor te zorgen dat het meest veiligheidsbewuste systeem wordt gebruikt. Hoogontwikkelde printplaten of 'PCB's' worden gebruikt in TESUP-laadcontrollers om een effici