top of page

Return on investment voor uw windturbine

Windturbines zijn niet alleen een geweldige manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen, ze kunnen ook uw energierekening verlagen! We kijken hoeveel geld uw windturbine u kan besparen op uw energierekening en zelfs hoeveel extra geld u kunt verwachten met uw windturbine.


Zoals met veel zaken waar geld mee te maken heeft, is het moeilijk om een voorbeeld te hebben dat op alle situaties en omgevingen van toepassing is. We zullen een gemiddeld voorbeeld schetsen, maar zorg ervoor dat u rekening houdt met uw specifieke omgeving in de berekeningen.Voor dit voorbeeld zullen we kijken naar een TESUP MasterX windturbine. Deze turbine genereert 1kW vermogen onder nominale omstandigheden (bij een windsnelheid van 12m/s). Wanneer de wind niet zo sterk waait, kunt u een lagere stroomopwekking verwachten. Rekening houdend met de capaciteitsfactor van uw gebied (het percentage van de tijd dat de windsnelheid hoog genoeg is om uw turbine te laten draaien) kan de totale energie die door uw windturbine wordt opgewekt, worden gevonden. We zullen een capaciteitsfactor van 30% gebruiken, omdat dit een typische waarde is in Europa.


1000 W x aantal uren in een maand (720 uur) x 0,3 (30%) = Energie opgewekt gedurende een maand


Dit komt neer op 162kWh per MasterX turbine per maand! Een gemiddeld Europees huis verbruikt 250 kWh per maand, dus met slechts twee turbines kunt u uw energierekening kwijtraken.

Stel je voor dat dit het geval was, je hebt twee turbines die samen 324 kWh produceren. De extra 74 kWh is te veel voor uw energiebehoefte en u kunt deze elektriciteit terug verkopen aan uw lokale elektriciteitsnet. In Europa is de gemiddelde prijs van elektriciteit ~ € 0,20, dus deze elektriciteit zou u € 14,80 per maand opleveren.Een volledige kit met een MasterX-turbine, een TESUP-laadcontroller en een TESUP-netomvormer (vereist om elektriciteit aan het net te verkopen) kost € 915. Dit betekent dat na 5 jaar uw turbines zichzelf hebben terugverdiend en u winst kunt gaan maken!Probeer uw eigen terugverdientijd voor uw installatie te berekenen met behulp van deze vergelijking:

Kosten van apparatuur €/(Overschot elektriciteit opgewekt door uw turbines per maand kWh x elektriciteitsprijs in uw regio €/kWh x maanden in een jaar (12))

#MasterX #windturbines #domesticpower #renewableenergy #windfarm #alternativeenergy #tesup #electricalpower #cleanenergy #installatie #vastgoedontwikkeling

bottom of page