top of page

Omvormer: zon en wind


Het opzetten van een systeem voor het opwekken van duurzame energie in uw huis kan kostbaar zijn. Een vrij populaire optie onder liefhebbers van hernieuwbare energie in huis is om een ​​deel van de overtollige elektriciteit die ze genereren terug te verkopen aan het net, wat helpt om de kosten van hun systeem voor het opwekken van hernieuwbare energie terug te betalen en mogelijk winst te maken! Als u dit zelf wilt doen, moet u een elektrische omvormer installeren om de stroom die wordt opgewekt door uw thuisgeneratoren voor hernieuwbare energie om te zetten in elektriciteit die compatibel is met het net. De selectie van omvormers kan soms verwarrend zijn met de vele opties op de markt en de verschillende compatibiliteit tussen bepaalde systemen die problemen en hoofdpijn veroorzaken. Deze kunnen variëren van hoe u uw omvormer moet aansluiten tot welke bronnen van hernieuwbare energie compatibel zijn met uw systeem.


Om door dit lastige probleem te navigeren, dacht TESUP dat het nuttig zou zijn om een ​​overzicht te publiceren van enkele van de belangrijkste punten bij het kopen of overwegen van een omvormer, welke omvormers op de markt compatibel zijn met TESUP-turbines en nuttige informatie. Laten we om te beginnen eens kijken wat een omvormer doet. Uw stekkers thuis en het elektriciteitsnet in het algemeen gebruiken over het algemeen wisselstroom om te werken. Dit betekent dat de elektriciteit een golfvorm vormt. Als u echter elektriciteit opslaat in batterijen, is de stroom gelijkstroom, wat betekent dat de elektriciteit constant blijft en in plaats daarvan een lijnvorm aanneemt.
Voor het type AC-netaansluiting moet een enkelfasige omvormer worden gebruikt.


Om elektriciteit naar het net te exporteren, moet de elektriciteit in AC-vorm zijn. Daarom moet alle elektriciteit die u thuis opwekt, of dat nu via windturbines of zonnepanelen is, en vervolgens in een batterij worden opgeslagen, worden omgezet van de DC-opslagvorm naar de netcompatibele AC-vorm om aan het elektriciteitsnet te worden verkocht. Dit is wat een omvormer doet, hij zet de DC-elektriciteit om in netcompatibele AC-elektriciteit op de juiste netfrequentie. Dus nu weten we wat een omvormer doet, zijn omvormers universeel en kunnen ze voor verschillende energiebronnen worden gebruikt?


Het is gebruikelijk om meerdere opwekkers van hernieuwbare energie te integreren, oftewel: de hybride systemen. Meestal gebeurt dit in de vorm van zowel zonnepanelen als windturbines om elektriciteit op te wekken. Op die manier is het mogelijk om te profiteren van vele soorten weer om stroom voor het huis op te wekken. De omvormer met 2 MPPT's maakt het mogelijk om zowel uw Windturbine als Flexibele Zonnepanelen aan te sluiten.

De meeste omvormers voor zonne-energie met 2 MPPT's kunnen worden gebruikt in combinatie met hernieuwbare zonne- en windproducten: zonnepanelen en windturbines. De voorzorgsmaatregel met betrekking tot hybride omvormers uit de ervaring van gebruikers van TESUP-producten is dat sommige hybride omvormers uw windturbine kunnen beschadigen. Meer over dit type omvormer leest u in dit artikel in de blogsectie.


Het datablad van de omvormer kan u informatie geven over:

  • Welk type omvormer is?

Meestal zijn er 3 soorten omvormers:

  1. String-omvormer

  2. Hybride omvormer

  3. Micro-omvormer

In de TESUP WebStore vindt u One-Phase, String, Pure Sine Wave 1 MMPT Hybrid Inverter

  • Opstartspanning

Uw omvormer kan een spanningsbereik van 35-550V hebben


Compatibiliteit met uw bestaande omvormer


Als je al een omvormer hebt aangesloten op een groep zonnepanelen, en je apparaat heeft een vrije MPPT-ingang, dan kun je je Tesup Windturbine plus Laadregelaar aansluiten op je systeem. Dit kan op twee manieren gebeuren:

Als uw bestaande omvormer een startspanning heeft tot 80V:

In dit geval zal uw Tesup Windturbine fulltime enorm veel energie opwekken!

Als uw bestaande omvormer een startspanning heeft die hoger is dan 80V:

In dit geval zal uw zonnepaneel uw omvormer starten en zal de windturbine vrijelijk energie opwekken die bijdraagt ​​aan uw systeem. U kunt uw systeem zo houden, of u kiest voor een simpele oplossing: voeg alleen een nieuwe omvormer voor de windturbine toe, parallel aan uw bestaande, zodat u dag en nacht energie kunt opwekken met uw Tesup windgenerator.


PS: heb je een hybride omvormer, check dan eerst deze informatie.

Verbinding


Windturbine > laadregelaar > omvormer

Alle producten zijn compatibel met elkaar.

De uitgangsspanning van de omvormer is 220V

Zonnepanelen hebben de neiging om een ​​zeer gelijkmatige en voorspelbare stroomoutput te genereren, aangezien de instraling van de panelen door de zon vrij constant is. Omvormers van zonnepanelen zijn daardoor eenvoudig af te stemmen op het specifieke vermogen dat de zonnepanelen produceren. Windturbines daarentegen hebben een zeer inconsistente krachtbron: windvlagen en turbulente wind. Dit leidt ertoe dat de energieopwekking van windturbines aanzienlijk varieert gedurende hun werking. Omvormers met een groot werkbereik moeten daarom de grotere, tijdafhankelijke pieken die door windenergie worden gegenereerd, inkapselen en benutten.


Het is mogelijk om een ​​om