top of page

Mevrouw Mirelli die de Atlantische Oceaan oversteekt, kiest TESUP op haar reis!

Başak Mireli, die maar liefst 2.384 mijl aflegde in slechts 24 dagen, heeft geschiedenis geschreven door de vrouw te zijn die alleen veilig de Atlantische Oceaan overstak. Ze richt zich nu op een moeilijkere taak: de Stille Oceaan oversteken, waar ze graag meer over wil leren. Als TESUP hebben we haar ondersteund door windturbines te leveren voor elektriciteitsopwekking tijdens haar eerste oceaanzeilreis, en we zullen haar ook blijven ondersteunen bij haar aankomende uitdagingen!

Toewijding en ambitie zijn de twee factoren om uw doelen te bereiken. Je denkt misschien dat het moeilijk of onmogelijk is om te bereiken, maar je hebt niet genoeg geloof in jezelf.


We zijn enorm trots en blij dat Mirelli haar doel heeft bereikt en ze wil meer. Ze verlegde de grenzen van wat mogelijk is en brak barrières in een traditioneel door mannen gedomineerd veld.


Ze vertrok op 23 december voor een buitengewone reis aan boord van haar zeilboot genaamd "Istanbul" die de Kaapverdische eilanden verliet. Mirelli arriveerde op de zonovergoten kusten van het Caribische eiland Martinique na 24 dagen van ruwe zee.


Ze beschrijft zichzelf als een vliegende vogel tijdens deze geweldige reis van 24 dagen. Ze had veel moeilijkheden, maar het was de ervaring waard midden op de oceaan, met niets anders dan alleen de sterren en zeedieren.


Ze was niet alleen op deze reis, want ze had een windturbine laten genereren voor de boot. Ze werd losgekoppeld van het elektriciteitsnet en zeilde vrij over de oceaan. De combinatie van de windturbine, technologie en haar ambitie stelde haar in staat om deze opmerkelijke prestatie te bereiken.


Ze is er trots op om solo te zeilen in de Atlantische Oceaan en spreekt haar wens uit om meer vrouwen in de zee te zien zeilen.


Ze heeft niet alleen een ongelooflijke prestatie geleverd, maar ze heeft ook gediend als inspiratie voor andere vrouwen die ervan dromen om solo over de Atlantische Oceaan te zeilen. Ze heeft laten zien dat met vastberadenheid en hard werken alles mogelijk is. Hun reizen hebben ook aangetoond dat zeilen niet alleen een mannensport is, maar een sport waar mensen van alle geslachten van kunnen genieten.


Vrijheid is een enorm concept, afhankelijk van de wensen van een persoon. Voor haar was het om solo in de oceaan te zeilen. Voor jou kan dat heel Europa zijn of iets anders. Je kunt ze bereiken zolang je je dromen volgt.


Om vrouwelijke zeilers te steunen en te bewonderen, willen we graag sponsoren en bijdragen aan dit soort prestaties. We geloven dat ze ons en andere vrouwen die twijfelen zullen inspireren om hun dromen na te jagen. Mensen met grote ambitie, vooral vrouwen, zijn altijd welkom bij Tesup. Tesup is een middel om je prestaties op je pad te bereiken. We kunnen helpen om barrières te slechten en de weg vrij te maken voor meer vrouwen om te slagen in de zeilgemeenschap.


We willen Mirelli nogmaals bedanken voor haar succes en wensen haar nog veel succes!