top of page

Kies niet voor uitsterven - COP26

Met de VN-conferentie over klimaatverandering voor de deur en afgevaardigden van landen over de hele wereld die samenkomen in Glasgow, is er meer dan ooit aandacht voor het aanpakken van mondiale milieuproblemen.


In de aanloop naar het grote evenement worden een aantal lezingen, toespraken en artikelen vrijgegeven. Enkele prominente sprekers waren: Nicola Sturgeon, de eerste minister van Schotland, die sprak over het klimaatbeleid van haar land en de overgang naar groene energie; en Dan Jørgensen, de Deense klimaatminister die besprak dat zijn land alle vergunningen voor de winning van fossiele brandstoffen in de Noordzee rond Denemarken zou intrekken. Een prima stap vooruit! Beide lezingen zijn zeker de moeite waard.Een aantal klimaat-, reis- en milieu-experts stapte ook naar voren om het belang te benadrukken van de overgang van fossiele brandstoffen naar schone energie. Ze pleitten voor meer investeringen in wind- en zonne-energie om een schone en gezonde toekomst voor de wereld te verzekeren.


Ze moedigden ook het gebruik van natuurlijke oplossingen aan om het klimaat te beschermen. Natuurlijke ecosystemen zoals de oceaan hebben een groot potentieel voor koolstofopslag, mits ze goed worden onderhouden en verzorgd. Het stimuleren van biodiversiteit en het terugdringen van vervuilingsniveaus in natuurlijke systemen moet deel uitmaken van een gezonde overgang naar een groenere planeet!


Ten slotte heeft de VN een video vrijgegeven van een verrassende spreker in de VN-conferentiezaal. Deze spreker maakte een aantal uitstekende punten over de uitgaven voor fossiele brandstoffen, het verminderen van vervuiling en het voorkomen van een wereldwijde uitsterving. Het is het bekijken meer dan waard! Oh en trouwens, de spreker was een dinosaurus.We kijken uit naar de COP26-conferentie en hopen dat er enkele betekenisvolle veranderingen worden aangebracht!


#COP26 #DontChooseExtinction #tesup #windpower #economy #investors #renewable #renewableenergy #greenenergy #savetheplanet