top of page

"Je kunt geen huis bouwen zonder zonnepanelen in Californië" Claudio Canizares

"Je kunt geen huis bouwen zonder zonnepanelen in Californië" Claudio Canizares, universiteitshoogleraar, Hydro One Research Chair en uitvoerend directeur van het Waterloo Institute for Sustainable Energy. Ons onderwijsteam blijft communiceren met belangrijke experts op het gebied van hernieuwbare energie om de beste kennis over de sector te hebben en deze met u te delen op onze pagina. Deze keer zijn we erin geslaagd om te praten met een professor uit Canada, Claudio Canizares, uitvoerend directeur van het Waterloo Institute for Sustainable Energy.
De onderzoeksactiviteiten van professor Cañizares richten zich op de studie van stabiliteit, controle, optimalisatie, modellering, simulatie en computationele problemen in bulkstroomsystemen, microgrids en energiesystemen in de context van concurrerende energiemarkten en slimme netwerken. Professor Canizares deelde zijn toekomstvisie op het gebied van duurzame energie met ons en vertelde ook over de situatie op dit gebied in Noord-Amerika. “In Canada is de luchtvervuiling door het net veel lager dan in de VS en Europa. We hebben veel waterkracht en gas voor elektriciteit wordt niet zo veel gebruikt. De prijs van elektriciteit in Canada is lager dan in Europa. Er is steun en initiatieven van overheden voor hernieuwbare energie, maar de steun van overheden is veel groter in Europa. Noord-Amerika is erg groot en de ontwikkeling van hernieuwbare energie verschilt per plaats en provincie of staat. Zo kun je in Californië geen huis bouwen zonder zonnepanelen, terwijl in Texas de ontwikkeling van duurzame energie in huishoudens laag is en de overheid daar nauwelijks achter staat. In Canada bijvoorbeeld haalt Quebec al 90+ procent van zijn energie uit hernieuwbare energie, waarvan de basis waterkracht is, en ontwikkelt het nu windenergie”.


Professor Canizares deelde met ons zijn visie over het potentieel voor windturbines in de residentiële sector. Volgens hem hebben windturbines een toekomst in sommige gemeenschappen en windparken. “Het plaatsen van windturbines is een uitdaging in de residentiële sector. Er zijn veel vereiste vergunningen en beperkingen voor de installatie ervan. Windturbines kunnen niet concurreren met zonne-energie in woningen. Solar plus batterij biedt wat je nodig hebt. Als je geen zon hebt, heb je een batterij”.Voor residentiële TESUP-windturbines hebben de meeste staten geen toestemming nodig als laagspanningsgeneratorproducten. Ook met de snel toegenomen belangstelling gedurende de laatste 3 maanden voor residentiële windturbines, zal TESUP doorgaan met het leren van meningen en ervaringen van professionals over de hele wereld over de toekomstperspectieven van hernieuwbare energie.


Bedankt professor voor uw tijd en voor het delen van uw ervaring en gedachten.

TESUP zal zijn interviewreeks voortzetten om bij de tijd te blijven en de nieuwste kennis vanuit verschillende gezichtspunten te krijgen om deze met u te delen.