top of page

Hoeveel windturbines heb je nodig om een ​​huis van stroom te voorzien?

Dit is een lastige vraag! Er zijn veel verschillende factoren die van invloed zijn op het aantal windturbines dat nodig is om uw huis van stroom te voorzien.


We nemen het gemiddelde stroomverbruik van een Nederlands huis: 258kWh per maand dit staat voor het totale energieverbruik dat je huis binnen een maand verbruikt.Het installeren van één AtlasX 750W-windturbine zou, als hij constant op zijn nominale snelheid draait, 540 kWh per maand genereren! Helaas is de wind niet zo voorspelbaar. Er kan niet worden verwacht dat de wind constant met voldoende snelheid waait om uw windturbine te laten draaien.


We moeten dus een capaciteitsfactor voor de windturbine berekenen: het percentage van de tijd dat de turbine naar verwachting zal draaien op een manier die stroom opwekt. Hiervoor moeten we kijken naar historische Nederlandse kaarten van windsnelheid en beschikbaarheid.


Doordat de AtlasX een uitstekende minimumsnelheid van 4 m/s heeft en een goed bladontwerp, heeft de AtlasX in de meeste delen van Nederland een goede capaciteitsfactor van ongeveer 30%.Dit betekent dat we 30% van de tijd de ideale stroomopwekking kunnen verwachten bij het nominale vermogen van de AtlasX van 750 W. Als resultaat kan ongeveer 160 kWh worden opgewekt door een enkele turbine! Dit betekent dat er slechts twee AtlasX-turbines nodig zijn om het gemiddelde huishouden van stroom te voorzien.
Er zijn een paar andere factoren waarmee u rekening moet houden, dus zorg ervoor dat u uw eigen windturbineberekeningen maakt voor uw toepassing:


De wind zal waarschijnlijk sterker zijn in de koudere maanden en zwakker in de zomermaanden, waardoor er minder stroom wordt opgewekt. Hoewel u mogelijk meer energie kunt opwekken wanneer de wind sterker is om te gebruiken wanneer de wind zwakker is, blijft uw systeem afhankelijk van batterijen die duur zijn en niet 100% energiezuinig. Overweeg om te kijken naar de flexibele zonnepanelen van TESUP om uw systeem een ​​boost te geven in deze zomermaanden!


Uw energiebehoefte kan afwijken van het gemiddelde, bijvoorbeeld als u een groter huis heeft dat meer verwarming, verlichting, enz. nodig heeft.#AtlasX #windturbines #domesticpower #renewableenergy #windfarm #alternativeenergy #tesup #electricalpower #cleanenergy #installatie #vastgoedontwikkeling