top of page

Hoe een TESUP-turbine op het net aan te sluiten?

Een veelgestelde vraag van TESUP-klanten is hoe een TESUP-turbine correct moet worden opgesteld. Deze blogpost en de bijgevoegde video moeten helpen om de volgorde waarin u uw windturbine op het net aansluit, te verduidelijken. Als u niet vertrouwd bent met het maken van elektrische aansluitingen, kunt u een professionele elektricien raadplegen.Dit proces omvat 3 hoofdcomponenten: een windturbine, een laadregelaar en een omvormer.


Sluit eerst 3 draden aan op de windturbine, één voor elke fase van je opgewekte stroom.


Sluit elk van deze draden aan op de laadregelaar in de volgorde die wordt weergegeven in de video, en draai ze op hun plaats vast met de schroeven in de behuizing van de laadregelaar.


De laadregelaar regelt het toerental van uw turbine en zorgt ervoor dat elektrische verbindingen die aan de turbine zijn bevestigd niet overbelast en beschadigd raken. Het zet ook de AC-uitgang van de turbine om in gelijkstroom.


Sluit de twee draden die in de video worden getoond aan de andere kant van de laadregelaar op dezelfde manier aan. Deze draden voeren de stroom door naar de omvormer.

Bevestig aan het andere uiteinde van de draden de draadadapters aan de koppen van de draad zoals weergegeven in de video en sluit de adapters aan op de omvormer.


Bevestig aan één uiteinde een adapter aan de driefasige draad en zorg ervoor dat de draadkoppen goed vastzitten. Steek de adapter in de uitgang van de omvormer. Het andere uiteinde van de draad moet worden aangesloten op het elektrische bord van uw huis. Voor deze stap raden we aan een elektricien in te huren, voor hen is het een eenvoudige taak die in slechts 10 minuten kan worden gedaan. Als alternatief zal TESUP binnenkort een video over het proces uitbrengen. Abonneer je op ons YouTube-kanaal om het niet te missen!


De omvormer zet de DC-stroominvoer weer om in driefasige stroom, hetzelfde type stroom dat door het net wordt gebruikt.


De stroom kan dan worden verkocht aan het net!


Kies nu Uw schone toekomst met TESUP windturbines!