top of page

Heb ik een laadregelaar nodig?

De installatie van windturbines kan soms een beetje ingewikkeld lijken met alle verschillende componenten die u nodig heeft of wilt hebben voor uw energieopstelling. TESUP dacht dat het nuttig zou zijn om wat meer achtergrondinformatie te geven over sommige componenten.

Om te beginnen, wat is een laadregelaar? Heb je er een nodig? En waar kun je er een krijgen?


Een laadregelaar is een elektrisch apparaat dat is aangesloten in een systeem tussen een windturbine en een op batterijen gebaseerd elektriciteitsopslagsysteem. Het bewaakt constant het spanningsniveau van uw batterij en zorgt ervoor dat het geen gevaarlijke niveaus overschrijdt. Als de spanning te hoog wordt, voert de laadregelaar de overtollige elektriciteit af door de elektriciteit naar een 'dump'-component (zoals een verwarmingselement) te sturen. Dit zorgt ervoor dat uw accu's niet beschadigd raken wanneer u ze oplaadt met uw windturbine.


U heeft een laadregelaar nodig als u van plan bent accu's op te laden met uw windturbine. Batterijen komen vooral veel voor in off-the-grid systemen, omdat ze energie kunnen opslaan voor later gebruik zonder afhankelijk te zijn van een elektriciteitsnet.


U kunt eenvoudig een laadregelaar aanschaffen door er een toe te voegen aan uw bestelling wanneer u uw windturbine aanschaft. Vink gewoon het vakje voor de laadregelaar aan voordat u uw windturbine aan het winkelmandje toevoegt en er wordt een geschikte laadregelaar aan uw bestelling toegevoegd! De spanning die u selecteert, hangt af van de maximale spanning die u met uw batterijsysteem wilt bereiken.

#elektrischecomponenten #off-grid #renewableenergy #chargecontroller #windturbine #windpower #energy #electricalpower #wind #betterfuture #betterenvironment #batterystorage #off-gridsystem #powermanagement #safetyequipment