top of page

Flexibele productie van zonnepanelen

Zonne-energie is de afgelopen decennia steeds populairder geworden. Zowel landen als bedrijven hebben het potentieel van de technologie gezien en hebben veel tijd, moeite en geld gestoken om de technologie te ontwikkelen tot een technologie die door velen over de hele wereld kan worden gebruikt. Door de investering in deze technologie is het rendement van zonnepanelen drastisch gestegen en is de prijs per vierkante meter van zonnepanelen gedaald. Hierdoor zijn zonnepanelen in veel situaties winstgevend. Of u nu een beheerder van een energiecentrale bent die een veld vol zonnepanelen gebruikt om elektriciteit op te wekken en te verkopen, of een individuele huiseigenaar die de panelen gebruikt om een deel van hun huishoudelijk energieverbruik te compenseren. Deze technologie is een geweldige bron van hernieuwbare energie en is absoluut cruciaal voor het uitfaseren van onreine energiebronnen en deze te vervangen door schonere, groenere energiebronnen.Zonne energie


Er is een reden waarom zonne-energie zo'n veelbelovende bron van hernieuwbare energie is. De hoeveelheid energie in de vorm van zonnestraling (zichtbaar en infrarood licht), dat wil zeggen energie die wordt uitgestraald door onze zon, is buitengewoon hoog in vergelijking met onze bestaande energiebronnen. Binnen een tijdsbestek van een jaar wordt geschat dat het aardoppervlak wordt getroffen door ongeveer 23.000 TeraWatt-jaren aan energie! Nu begrijp ik dat dit een moeilijk nummer is om je hoofd rond te krijgen, er wordt immers niet veel verwezen naar zulke grote aantallen.


We gaan eerst kijken hoeveel stroom de wereld in een jaar verbruikt. De hele wereld, inclusief al zijn mensen en industriële activiteiten, verbruikt in een jaar tijd slechts 18,5 TeraWatt Jaren aan energie! Dus met de zonne-energie die op aarde landt, zou je 1.243 keer in de energiebehoefte van de wereld kunnen voorzien! Dit is geweldig nieuws voor zonne-energie, vooral als je kijkt naar de hoeveelheid energieopwekking die mogelijk is uit andere, eindige bronnen. Geschat wordt dat de meest overvloedige, eindige energiebron die op aarde beschikbaar is: steenkool; een zwaar vervuilende brandstof zou, als alle steenkool op aarde zou worden verbrand, 830 TeraWatt-jaren kunnen produceren.


Fotovoltaïek


De belangrijkste vraag in de zonne-energie-industrie is dus: hoe kan deze energie worden opgevangen en omgezet in elektriciteit? Er zijn een aantal oplossingen voor dit probleem, maar verreweg de meest populaire is het gebruik van zonnepanelen. Simpel gezegd, deze panelen werken door het fotovoltaïsche effect te gebruiken om elektronen in het speciaal geselecteerde materiaal van het paneel te laten bewegen wanneer ze worden geraakt door fotonen (lichtgolven). Beweging van elektronen is beter bekend als elektriciteit, vandaar dat er stroom wordt opgewekt! Als u meer wilt weten over hoe zonnepanelen werken, volg dan deze link: Basisstappen voor het opwekken en omzetten van zonne-energie


De meest kosteneffectieve manier om zonnepanelen te produceren, met name voor huishoudelijke omgevingen, is om speciaal geprepareerde siliciumplaten te gebruiken om zonnecellen te produceren, waarbij deze cellen worden gecombineerd om een paneel te produceren. Hoewel dit materiaal niet het meest efficiënte materiaal is dat beschikbaar is voor stroomopwekking zoals zonnepanelen gaan. De overvloed aan silicium in de aardkorst brengt de kosten van het gebruik van dit element in zonnepanelen aanzienlijk omlaag in vergelijking met de efficiëntere zonnepanelen. Deze goede balans tussen kosten en efficiëntie heeft ertoe geleid dat deze panelen op grote schaal worden gebruikt in veel industrieën.


Voordelen van flexibele zonnepanelen


Een nadeel van siliciumcellen die in de meeste zonnepanelen worden gebruikt, is de kwetsbaarheid van de cellen. Dit betekent dat als de cel hoge krachten ervaart of buigt, deze waarschijnlijk zal versplinteren of breken. Daarom hebben zonnepanelen, zoals je die misschien op het dak van een huis ziet, meestal een sterke draagstructuur die ervoor zorgt dat de cellen niet kunnen buigen of beschadigen. Deze ondersteunende structuur is conventioneel gemaakt van een metaallegering zoals staal of aluminiumlegering. Hierdoor wordt er een grote hoeveelheid extra gewicht aan het paneel toegevoegd. Dit beperkt het gebruik van de panelen, aangezien de zware panelen moeilijker te transporteren en te monteren zijn.


Gelukkig is er een alternatieve oplossing voor de meer kwetsbare panelen die in ontwikkeling zijn. Flexibele zonnepanelen zijn een ontwikkeling op traditionele zonnepanelen die de laatste jaren een steeds populairdere optie is geworden. De flexibele panelen zijn veerkrachtiger dan hun gemonteerde tegenhangers, gemonteerd in harder, breukvast glasvezelversterkt plastic in plaats van zwaar metaal en kwetsbaar glas. De flexibele zonnepanelen van TESUP zijn zo robuust dat je er zelfs op kunt lopen! TESUP flexibele panelen zijn ook veel lichter dan traditionele panelen met een gewicht van slechts 2 kg!
Met deze voordelen zijn de flexibele zonnepanelen van TESUP zeer draagbaar en kunnen ze worden meegenomen naar evenementen om telefoons of lampen op te laden! Bovendien zorgen de waterdichtheid en zoutwaterbestendigheid van de panelen ervoor dat ze gemakkelijk kunnen worden toegepast op een boot of zelfs een busje om onderweg stroom op te wekken! Met zo'n veelbelovende technologie bij de hand, heeft TESUP onlangs geïnvesteerd in het verbeteren van de productiemogelijkheden van flexibele zonnepanelen. Het bedrijf ontwikkelt zijn eigen productie om ervoor te zorgen dat TESUP controle heeft over alle stappen in het productieproces en het beste product kan leveren dat TESUP kan!
Deze ontwikkeling heeft ertoe geleid dat TESUP zijn productiebasis wilde uitbreiden en een nieuwe locatie, speciaal gericht op de productie van zonnepanelen, in de TESUP-vouw heeft gebracht, waardoor TESUP u producten van hogere kwaliteit kan aanbieden met TESUP-kwaliteitscontrole door het hele productieproces! Volgens Advanced Market Energy zullen flexibele zonnepanelen op zonne-energie de komende jaren alleen maar in populariteit toenemen naarmate mensen meer geïnteresseerd raken in het verminderen van hun impact op de planeet en het milieu. Zorg ervoor dat u voorop loopt, bekijk de flexibele zonnepanelen van TESUP en kijk wat u ervan vindt.