top of page

Effectief praten over klimaatverandering

Veel mensen beschouwen klimaatverandering nog steeds als iets ver weg, natuurlijk of te groots om zich voor te stellen. Emissie, CO2, netto koolstof, antropogeen zijn niet de woorden om de ochtend mee te beginnen. Dit voorkomt dat we ons bekommeren om de grootste bedreiging voor onze planeet. Hoe voel je de behoefte om er nu mee te beginnen?

  • De eerste stap is om eenvoudige taal te gebruiken

Klimaat = extreem of

Opwarming = oververhitting,

Schone energie = goedkope energie

  • De tweede stap is begrijpen dat het jou persoonlijk raakt

Lokale overstromingen zijn belangrijker dan de opwarming van de aarde. Theeliefhebbers opgelet! De thee zal zijn rijke smaak verliezen als gevolg van de wereldwijde temperatuurstijging. Ouders. Houd de wereld veilig, gezond en levendig voor de kinderen. Het is duidelijk dat iedereen een reden heeft om zich zorgen te maken.

  • Derde. Stel je een dikke deken van koolstofvervuiling voor die de aarde omringt en de planeet gevaarlijk opwarmt.

Op dit moment warmt de wereld tot 100 keer sneller op dan voorheen. Dat komt omdat we miljarden tonnen kolen, olie en aardgas hebben verbrand, waardoor koolstofvervuiling in de lucht vrijkomt die de hitte van de zon vasthoudt. Onze vervuiling blijft als een deken in de atmosfeer hangen. Laten we samen wakker worden uit de slaap en deze deken afgooien! Laten we samen de wereld redden van oververhitting voordat het onomkeerbaar wordt. Er is één aarde, we moeten samenwerken om haar te redden.

Extreem weer is uw persoonlijke zorg, omdat het de mensen en dingen waar u van houdt pijn zal doen.


HET IS GEEN AARDE. WIJ ZIJN HET.

HET GEBEURT NU NU.

HET KAN WORDEN VASTGESTELD.

Het is niet te laat om de worstcasescenario's te voorkomen. Maar om dat te doen, moeten we stoppen met vervuilen, en dat betekent dat we moeten overstappen van fossiele brandstoffen naar de schone, hernieuwbare energiebronnen van de 21e eeuw. Als samenleving beschikken we al over de technologie om een schone economie op te bouwen die miljoenen banen en een stabiele wereld creëert. Waarom vertrekken we niet vanuit onze eigen omgeving, vanuit ons huis? TESUP staat aan uw zijde met de nieuwste technologische producten voor deze verandering!
bronnen: https://www.youtube.com/watch?v=pmvJQ_JChiw