top of page

Een elektriciteitscentrale in huis?!

Als kind zien veel mensen de enorme energiecentrales die over elk land ter wereld verspreid staan. Ze kijken vol ontzag omhoog naar de enorme gebouwen en constructies die op de een of andere manier stroom leveren die ze in hun huizen kunnen gebruiken. Ze denken 'zou het niet zo interessant zijn om op zo'n plek te werken! Om te zien hoe zo'n vitaal onderdeel van de samenleving functioneert en hoe elektriciteit, essentieel voor de samenleving, wordt geproduceerd'. Welnu, wat als TESUP deze mensen nu zou vertellen dat u niet alleen een elektriciteitscentrale kunt exploiteren, maar ook de eigenaar van de hele operatie kunt zijn? En zelfs dat u uw eigen persoonlijke elektriciteitscentrale eventueel vanuit uw eigen huis of tuin zou kunnen bedienen!Home Energiecentrale


Welnu, dit is de realiteit voor veel mensen! Met de komst van goedkopere en goedkopere technologieën op basis van hernieuwbare energie hoef je niet langer een heel groot fabriekscomplex van gebouwen en machines te hebben om elektriciteit op te wekken. In plaats daarvan kunt u gebruik maken van de omgeving om u heen om elektriciteit op te wekken en deze met winst te verkopen! Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de energieproductie van dezelfde omvang is als sommige van die energiecentrales, is het zeker een goede manier om uw energierekening te verlagen en misschien wat geld te verdienen!


De beste gok voor de meeste mensen die naar hun eigen kleine energiecentrale streven, is het gebruik van wind- of zonne-energiegeneratoren, namelijk windturbines of zonnepanelen. Deze apparaten kunnen eenvoudig op een dak of in een ruime tuin worden ondergebracht. Je hebt maar een beetje wind of een beetje zon nodig om deze op gang te krijgen. Voor het dak, met name een schuin dak, kunnen zonnepanelen de juiste keuze zijn. Het kan moeilijk zijn om veel windturbines stevig op de moeilijke dakvorm te monteren. Omdat de zonnepanelen plat zijn, passen er waarschijnlijk veel op uw dak. Dat wil niet zeggen dat je niet ook een paar windturbines kunt integreren om de energie op een bewolkte dag te laten stromen.Een windturbine is waarschijnlijk meer geschikt voor een grote tuin. De turbines kunnen op palen worden gemonteerd en hebben meestal een kleinere footprint dan een zonnepaneel, waardoor er meer ruimte in uw tuin overblijft voor de kinderen om rond te rennen of te ontspannen met een lekker drankje. Windturbines zijn geweldig voor landen die niet veel zon krijgen of voor kustgebieden. Landen als het Verenigd Koninkrijk of Noorwegen zijn goede voorbeelden van beide. Deze zeer winderige landen zullen uw windturbines een groot deel van het jaar laten draaien.


Nu de energiekosten stijgen zoals ze nu zijn, is het nu een goed moment om je eigen stroom op te wekken. Zelfs het opwekken van een klein deel van uw stroombehoefte kan u veel geld besparen. Om dezelfde reden kunt u profiteren van torenhoge energiekosten door elektriciteit op te wekken en terug te verkopen aan het net. Met de hoge huidige elektriciteitskosten kan dit uw elektriciteitscentrale in huis zeer snel winstgevend maken! En aangezien de levensduur van sommige hernieuwbare generatoren steeds langer wordt, kan uw elektriciteitscentrale in huis nog vele jaren stroom blijven opwekken!


Plantcapaciteit


Het enige dat u nodig hebt om dit te bereiken, is een stroomgenerator (windturbine, zonnepaneel enz.), een laadregelaar om ervoor te zorgen dat de elektriciteit die uit uw generatoren komt goed wordt beheerd (als u niet zeker weet welke u moet nemen, produceert TESUP het eigen controllers die uitstekend passen bij zowel TESUP-turbines als hybride systemen). Dit kan worden aangesloten op een batterij voor eenvoudige energieopslag om de elektriciteit later te gebruiken, of direct worden aangesloten op het net. Voor dit laatste is een omvormer nodig om de stroom die door uw elektriciteitscentrale wordt opgewekt, om te zetten in elektriciteit die compatibel is met het net. Gelukkig verkoopt TESUP ook compatibele laadregelaars! Is dat niet geweldig! Ze zijn te vinden via deze link.


Laten we een klein voorbeeldonderzoek doornemen met enkele voorbeeldige TESUP-turbines en kijken hoeveel elektriciteit u mogelijk uit uw eigen krachtcentrale zou kunnen halen. En belangrijker nog, hoeveel winst kan worden behaald met uw eigen initiatief voor energie. We zullen eens kijken hoeveel vermogen een reeks Atlas4.0-turbines voor u kan genereren. Doordat de Atlas4.0 een goede minimumsnelheid van 4 m/s en een goed bladontwerp heeft, heeft de Atlas4.0 in de meeste gebieden van het VK een goede capaciteitsfactor van ongeveer 30%. Dit betekent dat we 30% van de tijd de ideale stroomopwekking kunnen verwachten bij het nominale vermogen van de Atlas4.0 van 4 kW. Als resultaat kan in een uur tijd ongeveer 1,2 kWh worden opgewekt door een enkele turbine! Vermenigvuldig dit met, laten we zeggen 10 turbines voor een klein windturbinepark en je zit al ruim een ​​week op 2016kWh potentiële capaciteit!
Een voorbeeld van een zonnepark van 4,75 MW (Soltage Project op 100 Neponset Street, Walpole, MA. (Foto door: Greg M. Cooper / Soltage LLC))Uw eigen bedrijf in hernieuwbare energie


Als u het geluk heeft een veld of een grote open ruimte aan uw eigendom of misschien in de buurt te hebben. Of zelfs een familieboerderij hebben die niet zo productief is als vroeger. Het zou heel goed mogelijk zijn om deze percelen te ontwikkelen tot een nog groter, volwaardig zonne- of windpark! Deze praktijk komt steeds vaker voor. Aangezien technologie zoals zonnepanelen dramatisch in prijs daalt, wordt het steeds populairder om reservegrond te ontwikkelen tot een groot aantal zonnepanelen. Dit is met name een goed gebruik van land dat mogelijk onbruikbaar is voor andere toepassingen, zoals verontreinigde brownfields.


Het vermogen dat u met dit soort schaal kunt opwekken, is groter dan u thuis zou kunnen doen en de bouwplaats zou zeker veel meer aandacht vergen dan alleen een paar panelen op het dak. Maar als het je droom is om je eigen elektriciteitscentrale te bezitten en te exploiteren, kan dit een geweldige manier zijn om van het opwekken van elektriciteit je fulltime baan te maken! Voorbij zijn de dagen van op kantoor zitten, nu kun je tijd buitenshuis doorbrengen, werken aan je elektriciteitsvoorziening of je eigen financiën beheren! Het kan echter een goed idee zijn om met iets kleiners te beginnen of een professionele elektricien in te huren om dingen voor u in te stellen. Als u op zoek bent naar iets minder angstaanjagends, heeft TESUP een reeks flexibele zonnepanelen beschikbaar. De eenvoudige installatie van deze panelen is zo eenvoudig dat er misschien niet eens een zonne-installateur voor nodig is! Het flexibele ontwerp zou zelfs op de zijkant van een busje kunnen passen voor een draagbare stroombron!


Dus u kunt zien dat als u uw eigen energiecentrale wilt bezitten, dankzij nieuwe hernieuwbare energiebronnen, dat absoluut kan! Het enige wat je nodig hebt is een beetje ruimte, een paar zonnepanelen en windturbines en een flinke dosis inspanning!