top of page

Duurzame luchtvaart

In de transportsector is de commerciële luchtvaart de grootste, snelst groeiende en de meest alomtegenwoordige en toegankelijke. In de 21e eeuw is snel en snel bewegen van fundamenteel belang. We concurreren in elke seconde van het leven en proberen niet achterop te raken.

Wanneer u uw bestemmingsdoel bereikt, begint u na te denken over het milieu. Ik wou dat het vanaf het begin de prioriteit had. Maar het is nooit te laat om groen te worden.


Nu zullen we dit onderwerp, dat we vanuit het leven zijn begonnen, verbinden met de industriële operatie. Eeuwenlang zijn er verschillende manieren van vervoer in ons leven geweest, hetzij als personenvervoer of vrachtvervoer. Het belang van een lage CO2-uitstoot begint de laatste jaren echter de aandacht te krijgen. Transportbedrijven komen hierin in actie. Klimaatverandering en crisis zijn belangrijke drijfveren van bedrijven om emissievrij te opereren. Ze begonnen na te denken over het gebruik van voertuigen die minder schadelijk zijn voor het milieu door R&D-afdelingen op te richten.

E-vrachtvliegtuigen streven naar nul CO2-uitstoot


Vliegtuigen zijn het meest populaire vervoermiddel. Een elektrisch vliegtuig wordt aangedreven door elektriciteit. Het is een op zichzelf staand netwerk van componenten die elektrische energie genereren, verzenden, distribueren, gebruiken en opslaan.


Logistiek is een van de grootste bronnen van CO2-uitstoot. Voor de compensatie bouwen logistieke bedrijven voortaan afvalverwerkingsinstallaties, zonnepaneelsystemen en elektrische bestelwagens.


DHL, het wereldwijde logistieke en internationale vrachtbedrijf waar Tesup mee samenwerkt, investeert in een volledig elektrisch vrachtvliegtuig. https://www.dhl.com/global-en/home/press/press-archive/2021/dhl-express-shapes-future-for-sustainable-aviation-with-the-order-of-first-ever-all-electric-cargo-planes-from-eviation.html

DHL bestelde 12 volledig elektrische Alice-vrachtvliegtuigen van Eviation voor een emissievrije vloot.

Alice kan door een enkele piloot worden gevlogen en zal 1.200 kilogram dragen. Hij wordt in 30 minuten of minder per vlieguur opgeladen en heeft een maximaal bereik van maximaal 815 kilometer.

https://www.eviation.co/aircraft/
De toekomst is emissievrij


De toekomst van de wereld is emissievrij en bedrijven zijn zich daar terdege van bewust. Elektrificatie van elk transport en elk voertuig is essentieel voor een duurzame wereld.


De elektrische vrachtvliegtuigen verlagen de onderhoudskosten en worden aangestuurd door de software. De vliegprestaties zullen optimaal efficiënt zijn.

De toekomst om schoon te maken


Tesup heeft een duurzaam beleid en een groen bedrijfsconcept. Daarom kiezen we de bedrijven waarvoor we werken dienovereenkomstig. We hopen allemaal dat in de zeer nabije toekomst iedereen de logica van duurzaamheid en de emissievrije wereld zal begrijpen. Op naar de milieuvriendelijke dagen...