top of page

De toekomst van hernieuwbare energie

Het is vaak een zorg voor klanten die zich afvragen hoe luid hun windturbines kunnen zijn als ze zo dicht bij hun huis worden geïnstalleerd. Veel nieuwsberichten richten zich op luidruchtige commerciële windmolenparken die in de buurt zijn geïnstalleerd en een ondraaglijk geluidsniveau voor de bewoners veroorzaken. Dit is in het geheel niet het geval voor de kleine windturbines van TESUP.


Hun kleine vormfactoren in vergelijking met grote turbines zorgen voor een veel stiller bedrijfsgeluidsniveau. Het gemiddeld gemeten geluid van een MasterX windturbine is 37 dB bij 8m/s (een redelijk hoge windsnelheid). Voor de context ligt het gemiddelde geluidsniveau in een huishouden rond de 40 dB, een gefluister op 30 dB en een gewone stofzuiger op 75 dB. Houd er rekening mee dat bij lagere windsnelheden het geluid van uw turbine waarschijnlijk lager is.


Dus de MasterX-windturbine is iets luider dan gefluister, maar niet zo hard als algemeen huisgeluid. Dit betekent dat u de windturbine met plezier op het dak van uw huis kunt plaatsen en nauwelijks merkt dat er geluid uit komt. Absoluut niets om u zorgen over te maken!


De windturbines AtlasX en Atlas2.0 hebben een nog indrukwekkender laag geluidsvermogen. Omdat het windturbines met verticale as zijn, is hun gemiddelde dB-niveau lager, ongeveer 32 dB bij 8 m/s. Het is onwaarschijnlijk dat iemand in de buurt de windturbine op dit niveau kan horen boven het geluid van de omringende wind uit!


Zoals u kunt zien, produceren kleine windturbines zoals de AtlasX, Atlas2.0 en MasterX zeer weinig geluid en zijn zelfs voor de stilste woonhuizen geen probleem!


#renewableenergy #windpower #windturbines #renewables #powergeneration #cleanenergy #turbines #AtlasX #windenergy #renewablefuture #cleanfuture #alternativepower #Atlas2.0 #tesup #MasterXhow-loud-is-a-wind-turbine-really-tesup