top of page

Dakinstallaties voor windturbines


"Waar installeer ik een windturbine?" "Op het dak, met toren of met een paal?" meestal zijn dit de vragen als u al weet wat voor soort windturbine u wilt en de tweede stap in TESUP Uw stapsgewijze handleiding voor het kopen van een windturbine!


Het zoeken naar een plek om een windturbine te installeren en het maximale vermogen te krijgen, vereist enige kennis en oefening om het succesvol te maken. TESUP-ingenieurs verzamelden de meest voorkomende gevallen en waardevolle aanbevelingen om de minimale ruimte te gebruiken met het maximale voordeel in het proces Windturbine-installatieproces.Er zijn twee soorten windturbines waarop we gaan inzoomen: horizontaal en verticaal.

Laten we eerst eens kijken naar de vereisten voor de installatie van horizontale windturbines en mogelijk goede plaatsen voor de montage.Horizontale windturbines: MAGNUM5 en MasterX


Opmerking: een TESUP-montagepaal of een andere montagepaal is vereist. 


Als uw montagepaal hoger is dan 1410 mm, moeten de staalkabels worden gebruikt. Minstens 3 touwen om de hele constructie vast te houden bij hoge windsnelheden. Bovendien moet u bedenken hoe u ervoor kunt zorgen dat het gemakkelijk te bereiken is voor de stormconditie om de turbine op de grond te demonteren. 

Het hebben van een ruim balkon kan ook een plek zijn voor uw WT.

In dit geval moet je het hoger zetten om turbulentiegebieden te vermijden, wat chaotische windstromen betekent. Voor horizontale windturbines zal een constante verandering van windrichting de generator beschadigen. 

Dicht bij de lage muur 

Het boren van de gaten in de muur en het monteren van de windturbinepaal met de schroeven.
Casestudy


Stel je voor dat dit jouw huis is. Waar zou jij een windturbine neerzetten? Kies een plaats en laten we verder gaan.


Je kiest bijvoorbeeld een van deze plekken: dak en schoorsteen. Laten we eens kijken welke de juiste is?


Het goede antwoord is het tweede. Op de schoorsteen. Ten eerste zijn de dakpannen als basis voor de montagepaal geen goede optie omdat een vlak oppervlak vereist is voor de TESUP-paal. Ten tweede, hoe meer open ruimte zonder gebouwen, bomen of andere obstakels die de windstroom verhinderen, hoe meer energie je zult oogsten.Verticale windturbines: Atlas4.0, AtlasX


Atlas4.0- en AtlasX-montagebasis heeft schroefgaten en basismontagepaal. Aan de windturbine hoeft u niets te veranderen. Elk type vlakke ondergrond op het dak kan als montageplek worden gebruikt.


Enkele voorbeelden van dakinstallatie van Atlas2.0 en AtlasX windturbines.


Bij twijfel biedt TESUP een handige service om je te helpen met de beste plaatsing van een windturbine en flexibele zonnepanelen.


Controleer het hier:


Als bonus voor het oplossen van de taak download TESUP E-Magazine gratis

bottom of page