top of page

Checklist voor residentieel windsysteem

Bij het plannen van uw binnenlandse windturbinesysteem moet u niet alleen rekening houden met het type windturbine, maar ook met de omringende elektronica die kan veranderen afhankelijk van wat u van uw systeem wilt.


Het belangrijkste onderscheid tussen systemen is of het systeem op zichzelf staat of is aangesloten op het net. Een op zichzelf staand systeem slaat alle energie die het opwekt op of gebruikt deze uitsluitend in uw huis of eigendom. Een systeem gekoppeld aan het net heeft de mogelijkheid om een deel van de door uw systeem opgewekte stroom aan het net te verkopen. U zult moeten kiezen wat het beste bij u past.


Over het algemeen is een standalone systeem eenvoudiger, voor dit soort systeem heb je nodig:

  • Een windturbine/ turbines (zoals een Atlas2.0 of MasterX)

  • Een laadregelaar/controller: dit is een elektronisch apparaat dat zorgt ervoor dat uw windturbines uw batterijen niet overladen en zorgt ervoor dat uw windturbine niet te snel draait. Bij aankoop van uw TESUP windturbine kunt u ervoor kiezen om een regelaar mee te laten nemen!

  • Accu

  • Een omvormer: deze zet de gelijkstroom van uw batterij om in wisselstroom die wordt gebruikt door apparaten in uw huis.

Een op het net aangesloten systeem is meestal stabieler dan een systeem dat niet op het net is aangesloten, maar kan duurder zijn, afhankelijk van waar het systeem is opgezet vanwege de vereisten voor netaansluiting. Voor dit soort systeem heb je nodig:

  • Een windturbine/ turbines (zoals een AtlasX of Zeus3.0)

  • Een laadregelaar/controller

  • Omvormer voor netaansluiting: zorgt ervoor dat het uitgangsvermogen van uw systeem compatibel is met uw lokale elektriciteitsnet. Let op dit onderdeel terwijl u uw AtlasX- of MasterX-windturbines koopt, want het meest geschikte type kan worden meegeleverd met uw turbineaankoop!

  • Elektriciteitsmeter: meet de hoeveelheid elektriciteit die uw systeem aan het net levert, zodat uw elektriciteitsmaatschappij weet hoeveel u uw elektriciteitsrekening moet terugbetalen.

  • Switch: om uw duurzame energiesysteem zo nodig los te koppelen van uw huis en het net.
De TESUP laadregelaar is speciaal ontworpen om TESUP windturbines veilig en efficiënt aan te sturen.


#domesticpower #electricalpower #energymanagement #renewableenergy #electricalcomponents #checklist #gridconnection #standalone #batteries #systemplanning