top of page

Ben jij klaar voor de winter?

De energieprijzen hebben nu £ 0,4885 per kWh bereikt, zelfs voor de zomer in het VK tegenwoordig. We kunnen ons niet voorstellen wat het in de winter zal zijn... In grote steden van Duitsland zullen de overheidsinstellingen de warmwatervoorziening afsluiten... 27 EU-landen gaan terug naar 15% gasreductie voor de winter De lijst met verschillende maatregelen zijn genomen om toekomstige energiecrisissen te voorkomen en de gevolgen van de mondiale situatie tot een minimum te beperken.Politieke achtergrond


De energieprijsindex van de Wereldbank is tussen januari en april 2022 met 26,3 procent gestegen, bovenop een stijging van 50 procent tussen januari 2020 en december 2021.

(https://blogs.worldbank.org/developmenttalk/energy-shock-could-sap-global-growth-years)


De Russische invasie van Oekraïne heeft de wereldwijde energiemarkten ontwricht en heeft geleid tot de grootste stijging van de prijs van ruwe olie sinds de jaren zeventig.Volgens de liefdadigheidsorganisatie National Energy Action (NEA): "Miljoenen zullen deze winter gewoon niet in staat zijn hun huizen te verwarmen. We zullen ernstige gezondheidsproblemen en vroegtijdige sterfgevallen zien voor degenen die het meest vatbaar zijn voor kou."

Het klinkt eng. Maar er is altijd een uitweg. Dit is ook een moment om het oude gezegde te realiseren:


“Verspil nooit een goede crisis”

Sommige waarnemers hebben ons huidige moment vergeleken met de energiecrises van de jaren zeventig. In 1973 leidde een oorlog tussen Israël en zijn buren tot een oliecrisis, die uiteindelijk de eerste kiemen zaaide voor de opkomende windindustrie. (https://ramboll.com/media/rgr/what-do-rising-energy-prices-mean-for-the-green-energy-transition)


Uitweg…


Natuurlijk kunt u uw energierekening verlagen door uw levensstijl te veranderen en te proberen wat energie te besparen. Hier zijn een paar tips:Naast het veranderen van je levensstijl en het besparen van energie, is er nog een andere manier om geld te besparen op energie en zorg te dragen voor de toekomst van onze planeet. Natuurlijk vereist het investering en tijd, maar na een paar jaar zal het zichzelf volledig rechtvaardigen. Laten we eens kijken naar een nieuwe TESUP Magnum 5-turbine om te zien hoeveel stroom deze kan genereren.


Een Magnum 5-turbine genereert 5000 watt per seconde bij het draaien onder de nominale windsnelheid van 15 meter per seconde. Dit betekent dat de turbine op volle capaciteit 120 kWh genereert in 24 uur. Ter referentie: het gemiddelde Britse huishouden verbruikt ongeveer 3300 kWh per jaar. Met nieuwe energieprijzen biedt de rekening van £ 500 in januari (volgens BFI) u extra redelijke gronden om het gebruik van gratis energiebronnen te versnellen en de elektriciteitskosten te minimaliseren.