top of page

Atlas 2.0 en AtlasX Upgraden!

Innovatie en verbetering is een drijvende factor in elk technologie- of onderzoeksgebied. Het is een belangrijke manier om de grenzen van het mogelijke te verleggen. Dit is met name belangrijk in zich snel ontwikkelende industrieën zoals de industrie voor de opwekking en opslag van hernieuwbare energie waar TESUP deel van uitmaakt. Als gevolg hiervan zet TESUP zich sterk in voor een continue verbetering van de TESUP-producten. Deze innovatie en onderzoek wordt geleid door een lokale werkplaats die recent veelbelovend werk heeft opgeleverd! Een van de vele huidige aandachtspunten van de workshop is het aanbrengen van verbeteringen aan de populaire TESUP-turbine, de TESUP AtlasX verticale turbine. Deze turbine is een belangrijk TESUP-product en heeft zoveel potentieel om te worden verbeterd! De ingenieurs van TESUP hebben de turbine ontwikkeld om op veel manieren beter te zijn en TESUP is nu klaar om enkele van deze verbeteringen te laten zien!


Verticale windturbines Power


De eerste grote verbetering is de turbine, en de Atlas 2.0-turbine krijgt een upgrade naar hun generatoren! De nieuwe generatoren zijn specifiek ontworpen met verticale windturbines zoals de AtlasX en Atlas 2.0 in het achterhoofd en zijn in staat om 220-240 Volt te genereren, zelfs bij lage snelheden, met een totaal vermogen van 3-4 kW! Een grote sprong in potentieel vermogen vergeleken met eerdere iteraties van de turbine van 2 kW. Om deze geweldige te herdenken veranderingen de Atlas 2.0 wordt de Atlas 4.0! Deze generatoren zullen in een behuizing zitten die is gemaakt van een siliciumhoudend plaatmateriaal. Met deze nieuwe verbeteringen zullen de turbines bij elke draaisnelheid meer vermogen genereren.

Als waarschuwing voor toekomstige AtlasX- en Atlas 2.0-gebruikers: deze nieuwe turbines zullen niet compatibel zijn met elektriciteitsopslagbatterijen met een lage capaciteit. Omdat de elektriciteitsproductie van dit nieuwe type turbine hoger is dan bij eerdere modellen, zal de generator batterijen met een lage capaciteit snel volledig opladen. Zodra dit gebeurt, kan de overtollige stroom die door de rotor wordt gegenereerd nergens heen, wat resulteert in schade aan de componenten van de stroomopwekking. Dit zal waarschijnlijk uw turbine uitschakelen of de efficiëntie van de stroomopwekking aanzienlijk verminderen. Dus wees alsjeblieft voorzichtig!


Nieuwe materialen


Een van de meer recente verbeteringen was een verbetering van het materiaal dat werd gebruikt om de bladen voor de AtlasX te produceren. Voorheen waren de bladen gemaakt van plaatstaal. Dit had het voordeel dat het een goed sterk materiaal was, maar het is ook best een relatief zwaar materiaal. Dit hoge gewicht van de bladen maakt ze moeilijk te draaien omdat ze een hoog traagheidsmoment hebben (hogere massa van een object resulteert in een moeilijker te verplaatsen object). Dit is nogal een probleem voor windturbines die idealiter zoveel mogelijk zouden draaien. Bij weinig wind zou dit niet mogelijk zijn met een zware set turbinebladen.Bij de meest recente ontwikkelingen is dit staalmateriaal vervangen door een aluminiumlegering. Dit is een materiaal dat veel wordt gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie vanwege de hoge sterkte-gewichtsverhouding en lage relatieve dichtheid. Als resultaat van deze verbetering zijn de bladen nu veel lichter dan voorheen, terwijl ze nog steeds net zo sterk, zo niet sterker zijn dan eerdere iteraties! Deze nieuwe, lichtere bladen helpen het traagheidsmoment van het turbinelichaam te verminderen en helpen de turbine bij lagere windsnelheden te laten draaien!
Schroefloze montage


Een andere recente verbetering is er een die u als TESUP-klant rechtstreeks kan beïnvloeden! We weten dat het soms lastig kan zijn om producten thuis in elkaar te zetten en dat je geen tijd hebt om de hele dag bezig te zijn met het opzetten ervan. TESUP probeert het dus zo eenvoudig mogelijk te maken om uw turbine zo snel mogelijk op een optimale manier op te zetten met zo min mogelijk gehannes. Uitzoeken welke schroeven je nodig hebt, in welke gaten je ze moet plaatsen en welke schroevendraaier je moet gebruiken, kan een hele klus zijn, dus dit is een probleem dat de technici van TESUP hebben aangepakt!
De bladen van het nieuwe AtlasX-model zullen volledig schroefloos zijn! Dit betekent dat de bevestigingspunten aan de boven- en onderkant van de bladen geen enkele schroef hebben en in plaats daarvan een systeem gebruiken dat is geïmplementeerd door TESUP-ingenieurs om de bladen stevig aan het turbinelichaam te bevestigen. Nu hoef je niet meer met schroeven te prutsen om een ​​goed vastgemaakt turbineblad te krijgen! Niet alleen dat, maar hoe minder schroeven er zijn, hoe minder kans op losse, ratelende schroeven en minder onderhoud nodig, hoe geweldig!


Wider catchment area

If that wasn't enough the turbine blades are getting an upgrade (also known as wings or sails) These are the parts of the turbine that catch horizontal gusts of wind and convert them into a rotational movement around the central shaft. This component is important for many reasons, one of which is that the blades have a massive influence on the efficiency of the turbine. Therefore, if you want to increase the power output of a given turbine, the blades are often a good first place to analyse to try to find improvements and efficiency increases.


This was achieved by increasing the size, shape and relative position of the blades. By increasing the size of the blades and the amount they protrude from the casing, the surface area of the blades is increased. This leads to an increase in the amount of wind which contacts the blades and pushes them, leading to a greater rotational force and more potential for power generation! The shape of the curve applied to the blade is also an important factor which has been optimised for this TESUP turbine. You can really see the difference between some older models and the new ones!


bottom of page