top of page

60 minuten voor de aarde

Ben jij klaar om Earth Hour te vieren op 25 maart? Het is tijd om de lichten uit te doen, de elektronica los te koppelen en je klaar te maken voor milieuvriendelijk plezier!

Wat is Earth Hour, vraag je je misschien af? Het is een wereldwijd evenement dat elk jaar plaatsvindt, waarbij mensen over de hele wereld hun niet-essentiële lichten en apparaten gedurende een uur uitdoen, van 20.30 uur tot 21.30 uur lokale tijd. Het doel is om het bewustzijn over klimaatverandering te vergroten en individuen en gemeenschappen te inspireren om actie te ondernemen om de planeet te beschermen.


Maar alleen omdat de lichten uit zijn, betekent niet dat het plezier moet eindigen. Hier zijn enkele ideeën om het meeste uit Earth Hour te halen:
  • Organiseer een diner bij kaarslicht. Verzamel wat vrienden en familie en geniet van een gezellige maaltijd bij kaarslicht. Je kunt er zelfs een potluck van maken en iedereen uitdagen om een gerecht mee te nemen dat gemaakt is met lokaal geproduceerde, duurzame ingrediënten.

  • Geef een glow-in-the-dark dansfeest. Haal de glowsticks tevoorschijn en dans de hele nacht op je favoriete deuntjes. Dit is een geweldige activiteit voor kinderen (en volwassenen die jong van geest zijn).


  • Speel bordspellen of kaarten met zaklamp. Stof die oude bordspellen af en daag je vrienden uit voor een spelletje Monopoly of Scrabble. Of, als je avontuurlijk bent ingesteld, probeer dan een spelletje kaart te spelen met een zaklamp.  • Ga sterrenkijken. Met de lichten uit zullen de sterren beter zichtbaar zijn dan ooit. Zoek een rustig plekje buiten en geniet van de schoonheid van de nachtelijke hemel. U kunt zelfs een app zoals SkyView downloaden om u te helpen sterrenbeelden te identificeren.


  • Maak een wandeling of fietstocht. Haal wat frisse lucht en beweeg door een wandeling of fietstocht door uw buurt te maken. Zorg er wel voor dat u reflecterende uitrusting draagt en veilig blijft in het donker.Dit zijn slechts enkele ideeën om Earth Hour leuk en zinvol te maken. Wat je ook doet, onthoud dat alle kleine beetjes helpen als het gaat om de bescherming van onze planeet. Dus, doe die lichten uit en laten we samen Earth Hour vieren!


Je kunt vanaf hier aftellen naar het Earth Hour!


60 minuten voor de aarde