autumn

Valse herfst

De herfst is dit jaar eerder dan ooit aangebroken.

Door de opwarming van de aarde worden bomen, net als alle andere levende wezens, ook getroffen door hittegolven . Hoge hitte heeft ernstige gevolgen voor bomen. Eén ervan bevindt zich op bladniveau. De fotosynthese wordt verminderd, de foto-oxidatieve stress neemt toe, de bladeren vallen af ​​en de groeisnelheid van de resterende bladeren neemt af. Wanneer een boom te maken krijgt met hittegolven en negatieve effecten van hittestress, kan dit tot sterfte leiden. Hoewel sommige boomsoorten tolerantie tonen voor thermische stress, staan ​​deze nog steeds onder invloed van de klimaatverandering. Overmatige hitte kan een afname van de groei, bladontwikkeling en bladoppervlak veroorzaken. De directe gevolgen van hoge temperaturen kunnen dus ernstig zijn. De hittegolven zijn in termen van aantal en intensiteit de afgelopen eeuw toegenomen en het lijkt erop dat ze zullen blijven toenemen.

Laat me je vertellen over de overlevingsmechanismen van bomen. Bomen kunnen water van hun bladeren doorgeven aan de lucht. Hierdoor kunnen luchtbellen ontstaan ​​in de kanalen die van de wortels naar de bladeren leiden. Die belletjes verbreken de keten van watermoleculen die nodig zijn om water door een boom omhoog te laten bewegen.

Bomen reageren op hoge temperaturen door de openingen in hun bladeren te sluiten om waterverlies te beperken. Door dit te doen wordt hun vermogen tot fotosynthese uitgeschakeld. Ze hebben koelte nodig om voedsel te kunnen maken.

Waarom moeten we de bomen beschermen?

Stel je voor dat je op een zomerdag, een hele warme dag, buiten bent en een schaduw zoekt voor verlichting. Dan vind je een schaduw van een boom, een schuilplaats tegen de hitte. Maar hoe zit het met bomen? Ze worden blootgesteld aan direct zonlicht. Ze proberen te overleven in veranderende temperaturen en klimaatverandering. Ze kunnen de luchttemperatuur in steden verlagen tot levensreddende graden. Ook verminderen ze de vraag naar elektriciteit voor diploma's door mogelijke stroomuitval tijdens hittegolven te helpen voorkomen en geld en uitstoot te besparen.

De bomen staan ​​onder druk

Natuurlijk ligt het in hun aard om in de herfst bladeren te laten vallen. Het groen in de bladeren maakt plaats voor rood, geel, oranje en bruin terwijl de boom de suikers in zijn takken en stam trekt. Toch is het niet normaal dat ze vroegtijdig hun bladeren verliezen. Gebrek aan regen, heeft een zeer droge zomer, dus bladeren vallen van de bomen en bomen gaan vroeg in de overlevingsmodus. In Groot-Brittannië was het deze zomer boven de 40 graden. En deze zomer kregen miljoenen bomen geen water en lieten ze vroeg hun bladeren vallen om suiker en water te besparen. Volgens de experts is de vroege herfst een teken van stress, omdat bomen proberen vocht vast te houden te midden van de hoge hitte en de weinige regenval. Ze laten hun bladeren vroegtijdig vallen om water en energie te besparen.

Dus je ziet, het gaat allemaal om overlevingsinstinct, ze proberen zichzelf te beschermen. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen en nadenken over bomen, waarbij we elektriciteit en niet-hernieuwbare energie gebruiken. Omdat ze allemaal met elkaar verbonden zijn. Begin met het opwekken van schone energie en je doet tenminste iets voor de natuur!